Tooske v.d. Zanneshof

VH-


Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, tamma
Säkä, syntymäaika: 102cm, 22.01.2017
Painotus: vaativa valjakko
Kasvattaja: Zanneshof Shetlands
Omistaja: Calla (VRL-11247)


Tooske on perinyt hyvän luonteensa vanhemmiltaan. Se on kiltti ja rauhallinen tamma, joka käyttäytyy sopuisasti niin ihmisten kanssa kuin ponilaumassa. Uusia asioita kohtaan Tooske on tosin hieman epäileväinen ja sillä menee toisinaan hetki, ennen kuin se osaa päättää, mitä mieltä asiasta on. Tyypillisen ponin tapaan Tooske on kuitenkin perso herkuille ja niiden avulla se on kyllä helppo totuttaa lähes mihin vaan. Valitettavasti sillä on tosin kyky havaita esimerkiksi lääkkeet ruuan seasta erittäin nopeasti ja se onkin ainoa tilanne, jossa muutoin ahne tamma saattaa jopa jättää syömättä ruokansa.

Hoidettaessa Tooske käyttäytyy nätisti ja antaa yleensä lastenkin suorittaa itselleen hoitotoimet mukisematta. Erityisen paljon se nauttii takapuolen päältä rapsuttelusta ja harjaamisesta, eikä juuri mikään ole sen mielestä parempaa kuin se, että sitä kihnutetaan kumisualla takapuolen päältä. Varusteet Tooskelle saa helposti ja kuolaimet se ottaa nätisti suuhunsa, vaikka onkin vähän herkkä sille, jos kuolaimet kalahtavat hampaisiin. Kaviot tamma nostaa pyynnöstä ja pitää niitä itse ylhäällä puhdistuksen ajan. Taluttaessa Tooske kävelee nätisti ja pitää ihan itse kohteliaan etäisyyden taluttajaansa. Kuljetusautoonkin poni astelee tottuneesti tietäen, että siellä saa yleensä palkinnoksi herkkuja.

Ajaessa Tooske on rauhallinen, ennemmin vähän hidaskin kuin erityisen reipas. Sitä joutuu siis toisinaan pyytämään eteenpäin tai muistuttamaan, että nyt mennään reippaasti. Joskus tamma saattaa ihmetellä outoja asioita, mutta sen reagointi on yleensä hidastaminen tai pahimmillaan pysähtyminen, mitään säntäilyjä tai sivuloikkia se ei harrasta. Helpon tason koulukuviot luonnistuvan Tooskelta hienosti ja kun sen saa ensin riittävän eteenpäinpyrkiväksi, siltä löytyy varsin kivaa liikettäkin, erityisesti ravia. Tamman bravuuri ovat siistit, suorat peruutukset sekä rauhalliset, tarkat pysähdykset. © kasvattaja


i. Larry v.d. Zanneshof
ii. Briarhill's Maxwel iii. Monty of Piperhill
iie. Gelderhof's Ophelia
ie. Rävbergs Lydia iei. Sannegårds Robban
iee. Rävbergs Lotte
e. Trixie v.d. Zanneshof
ei. Wynton's Bright White eii. Wynton's James Blond
eie. Libby of Arlington
ee. Virkkilän Tessa eei. Mindas Lucky Luke
eee. Virkkilän Petronella
Kilpailukalenteri

0 sijoitusta VVJ

jaos pvm kutsu luokka sija
jaos pvm kutsu luokka sija
jaos pvm kutsu luokka sija
Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 kuva © Suomen HipposWalcott Shetlands ☾