Etusivu Esittely Kasvatus Orit Tammat


Mangon Peridot Brume

ei saavutuksia
Virallinen nimi Mangon Peridot Brume Rekisterinumero VH-
Syntynyt 07.04.2016 Sukupuoli Tamma
Rotu Minishetlanninponi Säkäkorkeus 85cm
Painotus Valjakkopainotteinen Taso Noviisi valjakko
Kasvattaja Walnut Grove Shetlands Omistaja Calla (VRL-11247)


Mangon Peridot Brume, meillä päin Pulmu, oli vuoden 2016 hieman enneaikaisten vappupippaloiden aloittaja muutaessaan tallille viikko ennen varsinaista juhlapäivää. Pienen tamman saapumista oli moni henkilö odottamassa ja se nousikin usean suosikkiponiksi jo ennen kuin se saatiin kunnolla trailerista ulos. Saapumisestaan alkaen Pulmu on tuonut talliin pientä juhlaa harmainakin arkipäivinä.

Pulmu on luonteensa puolesta rehellisesti sanottuna kaikkien unelmaponi - se on ystävällinen, rehellinen ja sillä on suuri kunnioitus ihmisiä kohtaan. Pulmu onkin juuri se jonka kaulaan lapset herkästi retkahtavat halailemaan ja tamman löytää tallista varsin usein letitettynä ja laitettuna - toisinaan myös aikuisten toimesta sillä onhan se Pulmu vain niin ihana otus. Hoitaessa tamma on mukavan sosiaalinen ja vaikka se kovasti onkin aina tutkimassa harjapakkia tai hoitajan taskuja, niin se pysyy rauhallisesti aloillaan ja antaa hoitajan keskittyä tehtäväänsä. Kavioiden putsaus ei voisi olla helpompaa sillä Pulmu nostaa jalkansa pienestäkin kehotuksesta eikä laske kaviota takaisin maahan ennen kuin saa luvan siihen. Vesikarsina on ainoa asia minne menoa tamma saattaa epäröidä, mutta paikan pelottavuus häilyy nopeasti olemattomiin kun tammalle ojentaa muutaman porkkanan ja antaa reilusti rapsutuksia.

Ajamisesta poni nauttii erittäin paljon ja se on aina valmis lähtemään työntekoon. Se on reipas ja ketterä sekä kuuntelee ajajaa herkeämättä. Pulmun kanssa ei tarvitse turhia stressata sillä vaikean paikan tullen se osaa opettaa ajajaansa kuinka tilanteesta selvitään ja mahdolliset virheet tamma kyllä antaa anteeksi. Automaattisesti se ei kuitenkaan työskentele ja tee kaikkea ajajan puolesta joten ajajan on pysyttävä hetkessä mukana eikä pää saa leijua pilvissä. Pulmun kanssa riittää kevyet ja hellät avut, turha kiivas toiminta ja kova käsi saavat tamman vain hämmentymään ja sen keskittyminen työntekoon kärsii. Maastoonkin Pulmun kanssa voi lähteä kärryillä kunhan tietää reitin olevan tarpeeksi leveä eikä maaston liian haastava. Maastossa tamma kulkee hieman reippaammin, mutta on kokoajan hallinnassa eikä kuuliaisuus ajajaan katoa.

Sukutaulu

1-polvinen
Bousta Tiny Ember
she, m, 84cm
Bousta Stormy

Clopton's Tiz Waz
My O My
Mountainridge Evora
Silverbell Mouse
Mountainridge Bri
Mountain Mist
she, phkko, 84cm
Bourbon Pamoyo
Windjammer
Cherub of Wulfhall
Mountain Magic
Papenbeeks Carlo
Mountain Music
Jälkeläiset

Kilpailukalenterit

Valjakkoajo 3 sijoitusta, joista 2 voittoja
pvm järjestäjä luokka tulos
VVJ 26.02.2017 Teilikorpi Noviisi tarkkuuskoe 1 / 30
VVJ 23.02.2017 Teilikorpi Noviisi tarkkuuskoe 2 / 30
VVJ 20.02.2017 Teilikorpi Noviisi tarkkuuskoe 1 / 30
Webdesign © Shady       Ulkoasun kuvat © Suomen Hippos | Pirje Paananen, William C | flickr       Tämä on virtuaalihevonen
Walcott Shetlands ღ