Walcott Shetlands


Priska v.d. Zanneshof

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH19-017-0068


Syntynyt15.01.2017RotuMinishetlanninponi
SukupuolitammaSäkäkorkeus84cm
OmistajaCalla, VRL-11247Kasvattaja Zanneshof Shetlands
Painoitusvaljakko Taso vaativa

Tavoitteena YLA, VVJ, SHLA, KTK


Priska v.d. Zanneshof eli tutummin Priska on hyvin tyypillinen shetlanninponi ja toisaalta hyvin tyypillinen tamma: se on itsepäinen, kipakka ja reilusti suurempi egoinen kuin mitä fyysinen koko antaa ymmärtää. Moni aliarvioi sen ihan jo pienen kokonsa vuoksi, mutta tuohon pikkupippuriin on piilotettu huomattava määrä voimaa! Priskan kanssa touhutessa saakin olla koko ajan tarkkana ja vähän silmät selässäkin - tamma keksii mielellään kaiken näköistä pientä jäynää. , tutummin Ben on kaikenkaikkiaan aivan ihana poniori. Se on seurallinen, eikä omaa huonoja tallitapoja. Rohkeus ja tasaisuus tekevät siitä täydellisen valjakkoponin. Ori on kerraan täydellinen luonteeltaan!

Hoitotoimenpiteiden ajaksi Priska kannattaa sitoa kiinni, mieluummin ihan molemmilta puolilta, jotta kaikilla on helpompaa ja mukavampaa. Pohjimmiltaan Priska kuitenkin tykkää saamastaan huomiosta ja pienen kiukuttelun jälkeen alkaa vain torkkua paikallaan ja nauttimaan olostaan. Kavioita puhdistaessa varsinkin takajalkojen kanssa voi olla ongelmia ja Priska alkaa herkästi riuhtomaan jalkojaan, jos ne nostetaan liian ylös - pienelle shetlanninponille se ylimääräinen kymmenen senttiäkin voi tuntua hyvin inhottavalta. Taluttaessa Priska onnistuu yleensä yllättämään: helposti sitä ajattelee vain taluttelevansa pientä ponia noin vain, mutta Priska käyttää kyllä tilanteen hyödykseen ja tempaisee itsensä irti heikon paikan tullen.

Priskan päälaji on valjakkoajo, mutta se on myös ratsukoulutettu. Sileällä työskentely sujuu sen kanssa kohtalaisen hyvin: mikään osaava se ei ole, mutta kaikki askellajit löytyvät ja osaapa tamma pohkeenväistönkin. Ratsastusta enemmän Priskaa kuitenkin liikutetaan ohjasajaen, sillä se tukee valjakkoajoa paremmin. Maastossa tamma on vähän säpsy, mutta varman ihmisen kanssa ok. Ajaessa Priska on alkuun vähän turhan herkkä ja säpäkkä ja sen kanssa apujen tulee olla hyvin hienovaraisia. Toisaalta se rentoutuu kyllä yllättävän nopeasti ja silloin siltä uskaltaa pyytääkin enemmän. Priskan kanssa on tärkeää saada se ensin kuulolle ja sitten vasta lisätä vauhtia, etteivät kierrokset nouse liian paljoa. Pieni ja ketterä Priska on parhaimmillaan tarkkuuskokeessa, jossa se varsinkin kiihty alta nanosekunnin. Koulukokeeseen se sen sijaan tarvitsee lisää kärsivällisyyttä. © Hapero


1-polvinen
Cairnhill's Boomer
she, prt, 84cm
Dandy of Marshfield
Stanfordshire Bobby
Greerbrick's Doralee
Moorland Shambles Joy
Regent of Tullyham
Moorland Fairy Floss
Pyret v.d. Brinkenhoeve
she, hrkko, 86cm
Sammy v.d. Weunegaard
Olly v.d. Pijnsmoor
Winnie v.d. Kerstenhof
Pommeline v.d. Kroenborg
Jacko v.d. Rijsbergen
Tabby v.d. Leebenstraat
Jälkeläiset


Jälkeläiset

o/t. - s. 00.00.0000 e. - om. VRL-
o/t. - s. 00.00.0000 e. - om. VRL-

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
07.06.2020 Adina, Minishetland tammat BIS2, MVA-SERTulkoasun © VRL-05175    |    virtuaalitalli    |    vrtuaalihevonen
Walcott Shetlands ☾