Wyat Flannery


Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, tamma
Säkä, syntymäaika: 95cm, 12.03.2017
Painotus: valjakkopainotus, vaativa
Kasvattaja: Wyat Shetlands
Omistaja: Calla (VRL-11247)


Fanny saapui meille maaliskuussa 2017 tilausvarsana.

Wyat Flannery eli Fanny on koko tallin suosikkiponi. Se on kiltti ja rauhallinen, toisaalta hyvin herkkä ja miellyttämisenhaluinen. Fanny kuuluu niihin poneihin, jotka tarhastaan hörisevät sydäntälämmittävästi ihan kaikille pihaan saapuville ihmisille, ihan sama ovatko he tuttuja vai näkeekö Fanny heidät ensimmäistä kertaa - jokainen ihminen on ystävä. Toisaalta Fanny myös on oppinut saavansa ylimääräisiä herkkuja tällä tekniikalla ja ahneelle pikkuponille tämä sopii erittäin hyvin. Muiden hevosten kanssa Fanny tulee hyvin toimeen ja se sopii oikeastaan laumaan kuin laumaan ja sillä onkin ollut tehtävänä toimia varaäitinä nuorille, sen ollessa kärsivällinen ja johdonmukainen, reilu tammamamma.

Hoidettaessa Fannyn voi jättää vaikka karsinaansa vapaaksi eikä se lähde omille teilleen. Toki ruoka kiinnostaa ja joskus puolet ponista on jo käytävällä, mutta mihinkään se ei mene ja palaa kyllä kuuliaisesti takaisin karsinaansa. Hoidettaessa se roikottaa alahuultaan silmät ummessa ja nautiskelee saamastaan huomiosta. Haastavintahan sen kanssa on herätellä se unistaan, jotta kaviot saadaan ilmaan - tämä kertoo jo paljon siitä, miten helppo tapaus Fanny on. Varustaessa tamma alkaa pikku hiljaa heräilemään ja sen voi jopa vähän liikuskella paikallaan. Se on aina innoissaan lähdössä töihin.

Vaikka Fannyn päälaji on valjakkoajo, on se nuoremmalla iällä myös ratsukoulutettu. Esteitä tammalla ei juuri hypätä, mutta sileän työskentelyssä se on yllättävän haka - uraa voisi olla myös kouluratsastuksen saralla. Fanny on mitä varmin ratsu, joka antaa sopivasti haastetta niin vasta-alkajille kuin toisaalta myös osaavammille. Niin ikään ajaessa Fannyn haastavuus riippuu puhtaasti ajajan taidoista. Osaamaton saa homman näyttämään helpolta ja tamma kulkee nätisti muodossa tepsuttaen, kun taas taitavampaa se vähän haastaa. Tamma ei tee mitään ilmaiseksi, mutta sitkeällä työllä ja herkillä otteilla Fannysta saa kaivettua melkoisen taiturin esiin, varsinkin koulukoe kuuluu sen vahvuuksiin. Kestävyyskokeessa herkkä tamma voi vaatia vähän rohkaisua, se epäröi helposti jos kuskikin epäröi. © Hapero


i. Mangon Chicago Scarface
KTK-I
ii. Appletree's Al Capony
VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Appletree's Edgar Allan Pony
iie. Balsdean Miles Away
ie. Talvisydämen Ruby Runner iei. Donald
iee. Talvisydämen Sour Plum
e. Albertslunds Flicka
VIR MVA Ch, KTK-I
ei. Aldergrove Frederico eii. Aldergrove Fhilip
eie. Aldergrove Julianna
ee. Peggy v.d. Weunegaard eei. Mark v.d. Weunegaard
eee. High Present v.d. Est Hoeve
Kilpailukalenteri

0 sijoitusta VVJ

pvm kutsu luokka sija
pvm kutsu luokka sija
pvm kutsu luokka sijaTämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 kuva © Suomen HipposWalcott Shetlands ☾